Detail aktuality

Na zasněžování stadionu v Bedřichově dá kraj pět milionů

18.09.2019 11:37

Pěší turisté, cyklisté i běžkaři toto místo dobře znají: nastupuje se odsud na populární Jizerskou magistrálu. Na to, aby bylo možno lyžařský stadion v Bedřichově v zimě zasněžovat, poskytne Liberecký kraj dotaci pět milionů.

„Jde o výjimečnou sportovní infrastrukturu, a proto ji podpoříme,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa.

Obec by si něco takového ze svého rozpočtu mohla dovolit jen stěží. „Několik let jednáme o podpoře ze státního rozpočtu. Ale bezvýsledně. Proto finančně pomůžeme Bedřichovu my,“ řekl hejtman Martin Půta.

Předmětem projektu je výstavba trvalé infrastruktury pro zasněžování, jež zahrnuje čerpací technologie a rozvody, a pořízení jednoho sněžného děla.

„Bedřichov je nejfrekventovanějším nástupním místem Jizerské magistrály a zároveň výchozí bod pro strojovou úpravu většiny lyžařských tras. Projdou tudy statisíce návštěvníků z kraje, celé republiky i ze zahraničí. Zasněžování poslouží i jako podpora Jizerské 50, která se na stadionu koná,“ řekl starosta Bedřichova Petr Holub.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login