Detail aktuality

Nadační fond Ozvěna, který pomáhá sluchově postiženým, podpoří kraj čtvrtmilionem korun

19.07.2023 16:49

Organizace, jež se starají o potřebné, dlouhodobě podporuje Liberecký kraj. Jednou z nich je i Nadační fond Ozvěna, který se věnuje dětem s trvalou ztrátou sluchu. Krajští radní pro něj schválili příspěvek čtvrt milionu korun, jeho poskytnutí musí schválit krajské zastupitelstvo.

Moc si vážím práce Nadačního fondu Ozvěna v čele s jeho ředitelkou Pavlou Prokešovou. Nadace funguje již řadu let a já jsem velmi rád za každého člověka, který pomáhá tam, kde je to nejvíce potřeba. Svět kolem nás potřebuje změny k lepšímu. Pomáhejme proto i my. Nikdy nevíme, kdo z našich blízkých bude pomoc potřebovat také,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Nadační fond Ozvěna pomáhá rodinám, které mají dítě se sluchovým postižením. „Tato pomoc spočívá především ve finančních příspěvcích na pořízení kvalitních sluchadel a dalších kompenzačních pomůcek, které jsou velmi důležité pro rozvoj řeči a sluchu již od narození. Umožní tak dětem a mladistvým, aby se snáz zařadili mezi vrstevníky a dosáhli stejné úrovně sociálního a komunikačního vývoje, jako zdravé děti,“ popsal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí. Čtvrtmilionovou dotaci tak Ozvěna využije právě na nákup potřebných pomůcek a jejich příslušenství.

Kraj podpořil Nadační fond Ozvěna v minulosti již vícekrát – na jedenáctém ročníku benefičního hejtmanského plesu v roce 2016 si zástupci převzali šek ve výši 87.793 korun, o dva roky později to bylo při stejné příležitosti 135.167 korun.

Nadační fond Ozvěna oslaví příští rok desáté narozeniny. Pomohl více než 180 rodinám po celé České republice. Na pomoc dětem se sluchovým postižením rozdělil více než dva miliony korun.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login