Detail aktuality

Náměstek hejtmana Marek Pieter rezignuje na svoji funkci

02.01.2019 11:26

Ve středu 2. ledna obdržel hejtman Libereckého kraje Martin Půta dopis s oznámením člena Rady Libereckého kraje Marka Pietera. Ten se rozhodl k 31. lednu 2019 vzdát funkce náměstka hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek kvůli zdravotním potížím.

„Chtěl bych panu náměstkovi Pieterovi poděkovat za šestiletou spolupráci ve vedení kraje. Přeji si, aby své zdravotní potíže, které avizoval již delší dobu, co nejdříve překonal. Předpokládám, že návrh dalšího postupu na jmenování nového kandidáta na pozici náměstka za Starosty pro Liberecký kraj bude řešen v souladu s koaliční smlouvou a předložen na jednání zastupitelstva 29. ledna 2019.

Mezi členy zastupitelstva je dle mého názoru hned několik osobností, které dokáží takový náročný úkol, jako je výkon funkce náměstka hejtmana, zvládnout. Chtěl bych, aby práce na hlavních úkolech v resortu dopravy a investic, jako jsou pokračující opravy a modernizace krajských silnic, vytvoření vnitřního autobusového dopravce, příprava nových smluv v železniční dopravě a investice do krajských škol či ústavů sociální péče, mohly úspěšně pokračovat,“ vysvětlil hejtman Martin Půta. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login