Detail aktuality

Navrhněte osobnosti našeho kraje k udělení Pocty hejtmana

19.02.2018 14:20

Pocta hejtmana Libereckého kraje je každoročně udělována osobnostem, které se celoživotní prací nebo významným skutkem zasloužily o dobré jméno či rozvoj Libereckého kraje. Také letos budou tito výjimeční lidé oceněni a již tradičně je může nominovat i veřejnost. Návrhy jsou přijímány do 29. června 2018.

„Pokud víte o někom, kdo si podle Vašeho názoru zaslouží být oceněn nejen za přínos našemu kraji, mimořádný skutek, ale třeba i sportovní reprezentaci, zašlete nám prosím návrh. To, co dělá osobnost významnou, ona sama mnohdy považuje za samozřejmé, normální, nijak zvláštní. Někdy ale bývá příliš skromná, a tak je prostě potřeba, aby byl její skutek ostatními připomenut, vyzdvižen. Budu moc rád, když nám takové osobnosti pomůžete najít,“ vyzývá hejtman Martin Půta a připomíná, že osobnosti kraje na udělení Pocty nominuje veřejnost od roku 2013.

Podrobné informace včetně formuláře, který je třeba vyplnit, jsou zveřejněny na webových stránkách: https://kancelar-hejtmana.kraj-lbc.cz/poradane-akce/pocty-hejtmana-libereckeho-kraje-2014/pocta-hejtmana-libereckeho-kraje-2018-informace-k-nominaci-osobnosti.

Všechny správně podané návrhy budou předloženy pracovní skupině složené jak ze zástupců zastupitelských klubů, tak ze zástupců organizací spjatých s Libereckým krajem. Ta následně navrhne finální seznam osobností.

Ocenění ve formě listiny Pocta hejtmana a zlatého Hejtmanského dukátu jim bude předáno během slavnostního večera 29. října 2018 u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu.

Od roku 2006, kdy byly Pocty hejtmana uděleny poprvé, získalo ocenění 73 osobností. V loňském roce Poctu hejtmana Libereckého kraje obdrželi prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání), JUDr. František Novosad (za celoživotní přínos v oblasti zachování tradičního řemesla v regionu), Vlastimil Pospíchal (za celoživotní přínos v oblasti sklářství), Sergej Solovjev (za celoživotní přínos v oblasti boje za svobodu), Ervín Šolc (za celoživotní přínos v oblasti česko-německé spolupráce), MUDr. Vladimír Zikmund, CSc. (za celoživotní přínos v oblasti vědy, výzkumu a lékařství) a in memoriam Ladislav Bareš (za celoživotní přínos v oblasti hudby).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login