Detail aktuality

Nová hasičská cisterna již slouží v Chrastavě, další ještě letos přibudou ve Skalici a Bertsdorf – Hörnitzu

25.02.2013 17:30

 

Novou hasičskou cisternu CAS 20/3000/200 Tatra T815 231R55 19 325 4 x 4,2 dnes oficiálně převzali dobrovolní hasiči v Chrastavě.  

Hasičskou stříkačku za 7,2 miliónu Kč hasiči pořídili z "Programu Cíl 3 / Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Libereckým krajem a Svobodným státem Sasko v rámci projektu „Chrastava, Skalice a Bertsdorf – Hörnitz – hasiči společně proti přírodním živlům“. Partnery Chrastavy jsou obec Skalice a na německé straně pak Bertsdorf – Hörnitz.

A právě Skalice získá v červnu letošního roku další obdobnou hasičskou stříkačku, stejně jako Bertsdorf – Hörnitz.

„Zatím je tedy naplněna třetina projektu. Navíc ale skaličtí a němečtí hasiči si z peněz programu Cíl3  opraví také své zbrojnice,“ uvedl jednatel Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník s tím, že chrastavská cisterna je již desátým vozem tohoto typu pro obce a města ležící v ERN.

Moderní cisternu na 3 000 litrů hasiči využijí na různé typy zásahů, včetně dopravních nehod.

Nové vozidlo zároveň nahradí dosluhující stříkačku Liaz, která bude nabídnuta k prodeji.

Křest slavnostně provedli starosta města Michael Canov, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, starosta Skalice Jiří Löffelmann, místostarosta Bertsdorf - Hörnitzu Günter Ohmann, jednatel ERN Jaroslav Zámečník, chrastavský velitel SDH Miroslav Pivoňka a zástupce dodavatelské firmy Ziegler Hasičská Technika s.r.o. Jiří Mlateček.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login