Detail aktuality

O průtahu městem a dalších důležitých projektech diskutoval v Semilech hejtman Martin Půta

15.06.2018 12:54

V rámci tradičních cest po Libereckém kraji zavítal hejtman Martin Půta ve čtvrtek 14. června do Semil. Starostka Lena Mlejnková jej přivítala na městském úřadu, aby si poté společně prošli důležitá místa ve městě. Na závěr dne hejtman podiskutoval s občany v kině Jitřenka.

„S paní starostkou jsme řešili především budoucnost zamýšlených či již započatých projektů. V plánu je vybudovat průtah městem Semily. Kraj by zde mohl převzít investici a tento úkol dokončit. Diskutovali jsme dále například o rekonstrukci místního nádraží. Zde je velký problém to, že zde neexistuje terminál autobusové dopravy. Dalším tématem byla obnova biotopového koupaliště nebo vybudování cyklostezky,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Po úvodním setkání na městském úřadě navštívil hejtman Základní školu Dr. F. L. Riegra, p. o. Po prohlídce zázemí školy se v tělocvičně setkal se žáky druhého stupně. Besedu zahájil představením Libereckého kraje a poté měly děti možnost zeptat se hejtmana osobně. „Jsem moc pyšná na žáky, kteří položili hejtmanovi opravdu zajímavé a smysluplné dotazy,“ okomentovala Lena Mlejnková, starostka města.  

Před obědem se starosty okolních obcí hejtman a starostka prošli semilskou cyklostezkou, aby si prohlédli budoucí biotopové koupaliště, o jehož vítězném návrhu rozhodla rada města v roce 2016 a které se nečistí chemicky přes úpravu náhonu. Další kroky vedly kolem zázemí parku na Ostrově, kde byly v listopadu 2017 zahájeny stavební práce.    

Po obědě přišla na řadu nejpříjemnější část dne, a to prohlídka firmy Kovap Náchod, s.r.o. Ta se zabývá již od roku 1946 výrobou plechových hraček. Hejtman si mohl osobně vyzkoušet kvalitně zpracované výrobky pro děti.

Odpolední část programu byla nejdůležitější pro starostku města. Hejtmanovi při společné procházce představila, kudy povede budoucí průtah městem. Ten by měl spojit již vybudované kruhové objezdy. „Liberecký kraj má v plánu převzít investici do tohoto projektu. Myslím si, že je důležité ulehčit dopravě v centru města,“ dodal Martin Půta.

Před besedou se zastupiteli, podnikateli a členy spolků hejtman navštívil místní vlakové nádraží. Plánuje se zde rekonstrukce, která by zlepšila dopravní spojení do centra města vybudováním autobusového terminálu. Před posledním bodem programu si prohlédl Martin Půta městskou knihovnu.

Na závěr dne podiskutoval hejtman s občany města v kině Jitřenka. Dotazy směřovaly především na zmíněný průtah městem Semily, biotopové koupaliště, situaci ve zdravotnictví či na plány města do budoucna. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login