Detail aktuality

Obce Mikroregionu Podkozákovsko kritizovaly záměr rušení pošt a stavebních úřadů

26.02.2013 15:58

 

Kritika navrhované reformy veřejné správy, stav komunikací, rušení stavebních úřadů a poboček pošt, to byly některé z námětů, které probírali starostové devíti obcí Podkozákovska s hejtmanem LK Martinem Půtou a náměstkem hejtmana pro ekonomiku Markem Pietrem na dnešním setkání ve Frýdštejně.

Předsedu mikroregionu starostu Koberov Jindřicha Kvapila a další starosty obcí Podkozákovska - Mírová pod Kozákovem, Klokočí, Loučky. Rakousy, Koberovy, Malá Skála, Líšný, Frýdštejn a Jenišovice, zajímal zejména status Fondu Libereckého kraje, krajský rozpočet a z něj možné úspory.

Hejtman upozornil, že v minulých letech se nůžky mezi příjmy a výdaji rozevíraly až na rozdíl půl miliardy Kč.

Ušetřit chceme například transparentností výběrových řízení,“ řekl hejtman.

Marek Pieter vysvětlil, že výzvy na dotace Fondu LK začne kraj vyhlašovat podle resortů po schválení alokací na březnovém zasedání Zastupitelstva LK.

Hejtman na závěr pozval zástupce obcí do Liberce na jednání o reformě veřejné správy, které se uskuteční 11. března a 21. března na jednání se zástupci České pošty.

„Pokračuje vytrvalý tlak na venkov, dostupnost některých služeb se zhoršuje a my se chceme bránit,“ řekl Martin Půta, jenž rovněž starostům předložil k připomínkování Programové prohlášení koalice.

Podkozákovsko je dobrovolný svazek 9 obcí, který založen v roce 1999.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login