Detail aktuality

Okružní křižovatka ve Stráži pod Ralskem zná svého zhotovitele

16.05.2018 10:41

Schválením smlouvy o provedení stavby na výstavbu okružní křižovatky na silnici II/278 ve Stráži pod Ralskem byl ukončen výběr zhotovitele. Veřejná zakázka bude mít celkem 2 investory. Předpokládané náklady dosahují 27,7 milionu korun, z toho 9,8 milionu korun jsou náklady města Stráž pod Ralskem. Stavbu v letošním roce zhotoví společnost SaM silnice a mosty a.s. Cílem Libereckého kraje je získat dotaci z Integrovaného operačního programu (IROP). Žádost již úspěšně prošla formálním hodnocením Centra regionálního rozvoje. 

Rada Libereckého kraje rozhodla o výběru dodavatele na akci silnice II/278 – okružní křižovatka ve Stráži pod Ralskem. „Kromě Libereckého kraje je dalším investorem akce město Stráž pod Ralskem,“ upozornil Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic. Cílem záměru je přestavba stávající průsečné křižovatky silnic II/278 X III/27241 a místní komunikace na hranici zastavěného území města na malou okružní křižovatku. „Součástí stavby je nasvětlení nové okružní křižovatky, výstavba místa pro přecházení, rekonstrukce mostu na místní komunikaci a vybudování smíšené stezky pro pěší a cyklisty. Zároveň bude vyměněno veřejné osvětlení podél místní komunikace,“ zdůraznil Pieter. Hejtman Libereckého kraje Martin Půta dodal: „Oceňuji spolupráci s městem, které tento projekt spolufinancovalo a také zaplatilo projektovou dokumentaci.“

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činila 32,03 milionu korun, nejnižší nabídka je 27,7 milionu korun. Liberecký kraj již podal v této věci žádost do IROPu s tím, že nyní probíhá očekávané hodnocení. Na jeho základě by mělo být vydáno rozhodnutí o přidělení dotace. „Kraj nebude čekat na konečné rozhodnutí a zahájí stavbu s předstihem tak, aby stavba byla dokončena v letošním roce,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro resort dopravy a investic.

Liberecký kraj zatím dokončil pouze dvě akce z IROPu, a to rekonstrukci silnice II. třídy v Oknech na Českolipsku a první etapu rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí. V červnu letošního roku bude dokončena výstavba okružních křižovatek v Semilech, včetně humanizace Bořkovské ulice.

Na jaře letošního roku byla zahájena druhá etapa rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí a humanizace silnice II. třídy v ulici Čs. Legií v Jilemnici. V současné době probíhá výběr zhotovitele na rekonstrukci silnice II/610 z Turnova na hranice kraje. Dále se připravuje podání žádosti na rekonstrukci Žižkovy ulice v Jilemnici, kde se podařilo získat stavební povolení. V srpnu letošního roku by mělo být vydáno stavební povolení na humanizaci silnice III. třídy v Oldřichově v Hájích. Tyto akce by měly být uskutečněny v příštím roce, stejně jako rekonstrukce silnice II. třídy z Mimoně do Ralska.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login