Detail aktuality

Pěti miliony korun podpoří kraj nákup terénních vozidel pro profesionální hasiče. Přispěje i na projektovou dokumentaci k jilemnické stanici

15.02.2023 10:45

Pěti miliony na činnost jednotek Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) letos připěl Liberecký kraj. Letos z nich plánují profesionální hasiči nakoupit 7 osobních automobilů Škoda Kodiaq 2,0 TSI v provedení 4x4 za 3.830.186,03 korun. Zbývající peníze – 1.169.813,97 korun – použijí na částečné financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu pro plánovanou výstavbu nové výjezdové stanice v Jilemnici.

„Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje jsme podpořili od roku 2012 částkou přesahující 20 milionů korun. Z krizového fondu jsme přispěli například na výkup pozemku a projektovou dokumentaci pro objekt Integrovaného výjezdového centra v Turnově nebo nákup vhodných pozemků pro výstavbu nové stanice Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v Jilemnici. Právě na ni přidáme další více než milion korun, který částečně pokryje financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu. Pevně věřím, že po získání stavebního povolení dojde ke zpracování dokumentace pro provedení stavby. Rádi bychom projekt zařadili do seznamu podporovaných staveb v rámci evropských projektů,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Letos HZS LK z pětimilionové dotace pořídí také 7 osobních automobilů v provedení 4x4, které jsou určeny pro zabezpečení plnění úkolů velitelů stanic a ředitelů územních odborů. HZS LK využije možnosti výhodného nákupu vozidel prostřednictvím Rámcové smlouvy mezi Ministerstvem vnitra České republiky a firmou Škoda Auto. Konkrétně hasiči pořídí vozidla Škoda Kodiaq 2,0 TSI 4x4 za 3.830.186,03 korun. Automobily nahradí dosluhující vozidla, a to zejména typu Škoda Yeti 4x4 z let 2010–2014 s nájezdem zhruba 150 až 200 tisíc kilometrů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login