Detail aktuality

Pocty hejtmana 2020 se uskuteční v náhradním termínu

07.10.2020 16:07

Osobnostem, které se svým celoživotním dílem nebo významným skutkem zasloužily o dobré jméno Libereckého kraje, uděluje každý rok na podzim v rámci slavnostního galavečera hejtman Martin Půta ocenění nazvané Pocty hejtmana. Letos se v tradičním říjnovém termínu kvůli napjaté epidemiologické situaci neuskuteční.

„Kvůli hygienickým opatřením v souvislosti se sílící koronavirovou pandemií jsme se rozhodli Pocty hejtmana dočasně odložit,“ potvrdil hejtman Martin Půta.

Náhradní termín není ještě přesně stanoven, patrně půjde o první polovinu prosince. „Rušit Pocty hejtmana nechceme, protože to je akce, která má svou tradici a představuje dobrý způsob, jak vyslovit poděkování těm, kteří pro náš kraj mnoho užitečného vykonali,“ poznamenal hejtman Půta.

Pocty hejtmana se udílejí od roku 2006 a obdrželo je již 88 osobností – například spisovatel Vladimír Páral, sbormistr Severáčku Petr Pálka,  architekt Karel Hubáček, válečný veterán Stanislav Hnělička, kapelník Ladislav Bareš či filozof Jan Patočka. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login