Detail aktuality

Prezident Miloš Zeman ukončil třídenní návštěvu Libereckého kraje

26.02.2016 21:00

Východ našeho regionu dnes navštívil prezident Miloš Zeman v rámci své třídenní cesty Libereckým krajem. Pozdravil se také se starostkou Tatobit Lenkou Malou  a vyjádřil podporu tisícileté lípě, která bojuje o titul Evropský strom roku.

Dopoledne strávil v Lomnici nad Popelkou, kde hlavu státu přivítal starosta Josef Šimek a dav místních obyvatel. Na radnici se sešel se zastupiteli, čestnými občany i místními sportovci. Při návštěvě měl možnost ochutnat i Lomnické suchary, které si s městem pokaždé i on sám spojuje.

Další zastávkou byla společnost DEVRO s.r.o., výrobce obalů na masné produkty. Ředitel firmy Michal Štoček jej krátce seznámil s výrobou, pochlubil se úspěchy a celkovým ziskem, díky kterému je možné zvyšovat mzdy zaměstnancům. I s nimi prezident republiky následně pohovořil.

Na závěrečné tiskové konferenci poděkoval hostiteli návštěvy, hejtmanovi Martinu Půtovi, za třídenní doprovod, perfektní organizaci a příjemný pobyt v Libereckém kraji. Pohovořil o seznamu Národních kulturních památek v havarijním stavu, který v Libereckém kraji čítá patnáct objektů. Jedná se například o krytý dřevěný most vzpěradlo-věšadlové konstrukce v Bystré nad Jizerou, kolem něhož projížděl při své návštěvě. „Ten most nákladnou rekonstrukci opravdu potřebuje a po jeho opravě by jej měl do své správy převzít Liberecký kraj. Jak pan prezident uvedl, v našem kraji je ve špatném stavu patnáct památek. Chci všem starostům, na jejichž území se takové objekty nachází, zaslat dopis,  aby byli aktivní v opravách,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Prezident republiky dnes ukončil třídenní návštěvu Libereckého kraje, při níž naším regionem ujel bezmála pět set kilometrů. Další návštěvu kraje plánuje prezident Zeman za rok, v rámci které se dostane i na ta nejmenší městečka Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login