Detail aktuality

Programové prohlášení - program práce koalice na čtyři roky

29.01.2013 16:18

Starostové pro Liberecký kraj a Změna pro Liberecký kraj uzavřeli Koaliční smlouvu, kterou obě strany deklarují společnou vůli zlepšit situaci v našem kraji. Přílohou této Koaliční smlouvy je Programové prohlášení, které stanovuje priority v jednotlivých oblastech, které má kraj na starosti – dopravní obslužnost, střední školství, zdravotnictví, hospodaření atd.  

Programové prohlášení je však dosud otevřený dokument. To znamená, že jeho obsah se ještě může změnit. Nechceme k Libereckému kraji a jeho občanům přistupovat tak, že „pár chytrých hlav dalo hlavy dohromady“ a vymyslelo, jak čtyři roky vše dělat nejlépe.   

Liberecký kraj a jeho budoucnost je především v rukou občanů, kteří jej tvoří a kteří zde žijí a vědí, kde jsou jeho největší slabiny i přednosti. Z tohoto důvodu může každý občan programové prohlášení připomínkovat, kritizovat i navrhovat jeho změny. Z tohoto důvodu hejtman Martin Půta a radní vyrazili do mikroregionů, aby spolu se starosty, zástupci neziskového sektoru i podnikateli Programové prohlášení prodiskutovali, tak aby výsledná podoba dokumentu odrážela zájmy celého kraje a řešila problémy, které kraj nejvíce trápí.

Jde o přístup netradiční, který však má za cíl naplnit jednu z dlouhodobých priorit Starostů pro Liberecký kraj, totiž zvýšit účast veřejnosti na rozhodování Libereckého kraje.

Konečná podoba Programového prohlášení bude projednána Zastupitelstvem Libereckého kraje na jaře letošního roku.

Programové prohlášení naleznete zde: http://www.starostoveprolibereckykraj.cz/zpravy/koalicni_smlouva.pdf

Své připomínky může zasílat na adresu beran.slk@seznam.cz do 28. února 2013.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login