Detail aktuality

Prohlášení hejtmana LK: neloajalita ke zřizovateli a vedení osobní politické kampaně je pro ředitele příspěvkové organizace kraje nepřípustné

13.08.2013 12:33

Po návratu z týdenní dovolené na mě čekalo nepříjemné překvapení v podobě článku zveřejněného v pondělním Libereckém deníku, v němž ředitel Zdravotnické záchranné služby LK Stanislav Mackovík nevybíravým a nepřijatelným způsobem napadl statutární náměstkyni hejtmana Libereckého kraje Zuzanu Kocumovou. Na postup jednání ohledně tipování míst pro bezpečné přistávání vrtulníků letecké záchranné služby jsem se okamžitě informoval. Před dvěma týdny bylo svoláno běžné jednání mezi statutární náměstkyní Kocumovou, ředitelem Mackovíkem, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Alenou Riegerovou a za přítomnosti starosty Hamru na Jezeře Milana Dvořáka, kde byla celá situace řešena. Výsledkem byla podle mých informací dohoda a jasné pokyny pro všechny zúčastněné strany. Na základě zmíněného jednání byla také vydána oficiální společná tisková zpráva, kde byl prezentován výsledek jednání, se kterým ředitel Mackovík souhlasil. Nechápu proto konfrontační styl vyjadřování pana ředitele Mackovíka v uvedeném článku a vnímám jeho reakci jako začátek předvolební kampaně do parlamentních voleb.

Považuji za nepřípustné, aby se kterýkoliv ředitel příspěvkové organizace podobným způsobem vyjadřoval v médiích a poškozoval tak zájmy Libereckého kraje, navíc v situaci, kdy jsem s panem ředitelem Mackovíkem jeho vystupování již v minulých měsících osobně řešil. Pondělní článek proto pokládám za zásadní porušení naší dohody, že problémy se budou řešit věcným jednáním a ne tímto způsobem prezentace v médiích. Po jeho návratu z dovolené si jej neprodleně pozvu k osobnímu rozhovoru. Mimo jiné mu důrazně vysvětlím, že vedení osobní politické kampaně je pro ředitele krajské příspěvkové organizace absolutně nepřípustné.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login