Detail aktuality

Prohlášení hejtmana Martina Půty k podepsání smluv s firmou BusLine LK k zajištění dopravní obslužnosti pro oblast JABLONECKO a TURNOVSKO-SEMILSKO

11.09.2018 16:18

Rada Libereckého kraje na svém zasedání 21. a 28. srpna rozhodla o výběru dodavatele veřejné zakázky na zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících pro oblast Jablonecka a Turnovska-Semilska. Pro roky 2019 až 2029 bude tyto oblasti obsluhovat firma BusLine LK. Nabídková cena pro oblast Jablonecka činí 737.152.000 Kč bez DPH, s cenou dopravního výkonu 36,60 Kč/km. Pro oblast Semilska-Turnovska pak 1.467.868.000 korun bez DPH, s cenou dopravního výkonu 35,60 Kč/km.

Jedná se o nadlimitní veřejné zakázky, které kraj zadal v otevřeném řízení. Před podpisem smlouvy jsem si vyžádal čestné prohlášení majitele BusLine holding s.r.o., že je skutečným a oprávněným vlastníkem firmy a ovládající osobou společnosti BusLine LK.

I přesto, že jsem si vědom, že čestné prohlášení nemá vliv na samotné podepsání smlouvy z hlediska zákona o zadávání veřejných zakázek, vyžádal jsem si toto čestné prohlášení, aby Liberecký kraj neuzavřel smlouvu, kde by za druhou smluvní stranu jednal pouhý zástupce skutečného majitele.

V čestném prohlášení je dále uvedeno, že ve vztahu k vlastnickým právům uvedených společností nepodepsal majitel směnku, uznání dluhu či jiný platební nástroj ve svůj neprospěch a neuzavřel smlouvu o tichém společenství a nebude inkasovat výnosy z obchodního podílu.

Čestné prohlášení bylo podepsáno 5. září 2018. Následně Liberecký kraj uzavřel smlouvu o zajištění dopravní obslužnosti pro zmíněné oblasti. Společnost BusLine LK zajistí veřejnou autobusovou dopravu pro Jablonecko a Semilsko-Turnovsko od 20. dubna 2019 na dobu deseti let.

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje   

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login