Detail aktuality

Projekt PLNÁ URNA startuje. Jeho cílem je zvýšit volební účast 

19.08.2021 14:32

Cílem projektu PLNÁ URNA je nestranně zvýšit volební účast občanů Libereckého kraje při říjnových volbách a napomoci tak rozvoji občanské společnosti.  Záměr s tímto názvem získal podporu kraje a osobní záštitu jeho hejtmana – lze očekávat, že volební účast v obcích Libereckého kraje stoupne nad republikový průměr, vzroste tím i počet mandátů pro kraj. Projekt připravil spolek RADOSTI z Kacanov.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta k záměru uvedl: „Tento projekt jsem podpořil zejména proto, že zájem o volby a účast na nich by měla být přirozenou součástí našeho života. Svobodné volby ani demokracie stále nejsou v mnoha zemích samozřejmostí. My možnost zvolit si svého veřejného zástupce máme, važme si jí a naše občanské právo užívejme s rozumem.“

Spolek RADOSTI už dvakrát úspěšně podpořil aktivní zapojení obyvatel do veřejného života. Poprvé při turnovských komunálních volbách v roce 2018, podruhé při krajských volbách r. 2020 v 37 obcích z turnovského správního obvodu.

Tentokrát se projekt týká všech 215 obcí Libereckého kraje, kde byla při parlamentních volbách v r. 2017 volební účast pod celostátním průměrem. S cílem nestranně zvýšit volební účast voličů v Libereckém kraji od prvovoličů po seniory připravil spolek RADOSTI audiovizuální prezentace pro 50 gymnázií a středních škol s maturitou, pro 46 pobytových zařízení pro seniory, články pro 96 lokálních periodik, vydávaných v obcích a městech Libereckého kraje. Připraveny jsou také besedy pro veřejnost, informace na webu projektu i na sociálních sítích. Všechny obce a města Libereckého kraje mohou snadno s projektem PLNÁ URNA spolupracovat – zvýšením volební účasti svých voličů tak mohou podpořit aktivní přístup k veřejnému životu a zejména pomoci rozmnožit počet poslaneckých mandátů, které Liberecký kraj v říjnových volbách získá.

Tisková zpráva: Radosti z. s.; www.plnaurna.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login