Detail aktuality

Projekt Společně proti kouření vyvrcholil dnes v OC Forum

30.05.2013 15:24

Projekt Společně proti kouření, jehož hlavním partnerem byl Liberecký kraj, vyvrcholil dnes v multikině CineStar v obchodním centru Forum v Liberci vyhodnocením výtvarné soutěže pro žáky základních škol. Měsíční kampaň pořádaná společností Maják byla zaměřena na žáky 8. a 9. tříd základních škol z celého Libereckého kraje a kladla důraz především na škodlivost pasivního kouření.

„Nad letošní kampaní Společně proti kouření jsem velmi ochotně přijal záštitu. Myslím, že zrovna ve věku žáků 8. a 9. tříd je rozhodnutí kouřit, či nekouřit zásadní pro jejich zdraví a budoucnost, proto je dobře, že kampaň byla zaměřena právě na tuto věkovou skupinu dětí. V poslední době se bohužel popelník stává častým objektem zájmu médií, takže kvituji kampaně podobného typu,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který předával první cenu vítězné třídě z MŠ a ZŠ pro tělesně postižené v Liberci.   

Organizátoři pořádali kampaň již třetím rokem. Do akce se zapojily základní školy nejen z Liberce, ale také z Hodkovic nad Mohelkou, Hrádku nad Nisou nebo Nového Města pod Smrkem. Kampaň podpořil také náměstek primátorky pro školství a kulturu Kamil Jan Svoboda, který se slavnostního zakončení stejně jako hejtman kraje zúčastnil. K dětem promluvil i Petr Krásný, biskup Jednoty bratrské v Liberci, která je zřizovatelem společnosti Maják.

„Součástí kampaně byl i fotbalový turnaj žáků a čtyřicet preventivních programů, interaktivních přednášek přímo ve školách. Dalším prvkem kampaně byla i výtvarná soutěž, kdy děti nejen kreslily obrázky na téma škodlivosti kouření, ale také točily krátké videoklipy. V kampani jsme zdůrazňovali, že hlavní je s kouřením ani nezačínat,“ vysvětlil za organizátory ze společnosti Maják Petr Hampacher s tím, že společnost
Maják za pomoci žáků škol uskutečnila během kampaně anketu o kouření v ulicích Liberce.

Na otázky odpovědělo 496 Liberečanů. Z toho bylo 30 % kuřáků. Více než polovina z nich přiznala, že pociťuje následky kouření na kvalitě svého života, a že by ráda s kouřením skoncovala.
 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login