Detail aktuality

První v kraji se narodila drobná holčička v českolipské porodnici

03.01.2019 11:53

První dítě v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v České Lípě. Malá Nina přišla na svět 1:42 po půlnoci. Drobná holčička vážila 1850 gramů a měří 41 cm. Ona i její maminka Veronika z nedaleké z obce Slunečná na Novoborsku jsou zdravé a v pořádku. První chlapeček roku 2019 v Libereckém kraji se narodil až v devatenáct minut po čtvrté hodině ranní v Jilemnici. Jmenuje se Jakub a spolu s maminkou Kateřinou z Jablonce nad Jizerou se těší dobrému zdraví. Obě děti jsou v rodinách prvnorozenými.

„Všechno nejlepší do života, hodně štěstí a zdraví přeji z celého srdce jménem Libereckého kraje a jménem svým první holčičce i prvnímu chlapečkovi narozeným v našem kraji v roce 2019,“ gratuluje hejtman Martin Půta v přání u pamětního dukátu. Na rozdíl od minulých let, kdy první holčička a také chlapec narození v daném roce v Libereckém kraji dostávali od hejtmana Martina Půty zlatý řetízek s přívěskem se znamením kozoroha, letos dostali pamětní zlatý dukát k narození dítěte 2019 s rytým věnováním. „Příchod miminka na svět je vždy mimořádná událost,“ poznamenal hejtman. Maminkám předal také tradičně dárkový šek na 5000 korun a květiny.

Mezi gratulanty 2. ledna nechyběli v obou městech také zástupci politické reprezentace, starostka České Lípy a statutární náměstkyně hejtmana Jitka Volfová či místostarosta Jilemnice Vladimír Vinklář. Ondřej Kout, zástupce hrádeckého výrobce hygienických potřeb Drylock v dárkovém balení předal oběma maminkám zásobu plenek na celý rok, tedy v symbolickém počtu 2019 kusů.

Loni se první miminko v kraji narodilo na Nový rok v České Lípě. Malá Nela přišla na svět 11 minut po půlnoci. První chlapec nového roku v Libereckém kraji přišel na svět až v krátce před půl sedmou v Krajské nemocnici Liberec. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login