Detail aktuality

Rada kraje stanovila zaměření auditu v českolipské nemocnici

25.01.2017 11:22

Rada kraje na svém včerejším zasedání jednala v působnosti valné hromady českolipské nemocnice. Projednala předložené informace k investičnímu záměru modernizace nemocnice, objemu poskytované péče v loňském roce a statistiku personálního obsazení.

Rada kraje v působnosti jediného akcionáře rovněž stanovila zaměření auditu v nemocnici. „Jeho cílem je prověřit finanční potenciál vlastních zdrojů nemocnice v souvislosti s jejím dalším rozvojem, a jej doporučíme dozorčí radě,“ objasňuje Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Liberecký kraj má v rozpočtu připravené finance na uhrazení auditu externí firmou, která bude vybrána na základě výběrového řízení.

Včera rovněž jednala dozorčí rada Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. Na svém řádném zasedání odvolala stávající představenstvo a jmenovala nové členy. Od této změny si slibuje zefektivnění služeb, prohloubení spolupráce a především zvýšení důvěry pacientů v nemocnici.

Mezi novými členy představenstva se objevují jak jména čtyř zaměstnanců českolipské nemocnice, tak i manažerů z vnějšího prostředí. To zajistí vyváženost mezi lékařskými odborníky a lidmi, kteří mají zkušenosti s řízením velkých podniků nebo projektů.

Členové představenstva NsP ČL:

Prof. Ing. Petr Moos, CSc. – člen představenstva KNL, vedoucí týmu modernizace KNL
Ing. Jiří Jakoubek – člen představenstva NsP ČL, podnikatel
Ing. Pavel Marek – předseda představenstva KNL, manažer
MUDr. Romana Kvasničková – bývalá primářka interny NsP ČL, internistka v NsP ČL
MUDr. Lubor Picmaus – primář ARO-DIOP NsP ČL
MUDr. Petr Ježek – zástupce primáře ortopedie NsP ČL
Mgr. Dana Šperlíková - vrchní fyzioterapeutka, oddělení léčebné rehabilitace NsP ČL

Ještě před zasedáním dozorčí rady nově jmenovaná členka představenstva, MUDr. Romana Kvasničková, rezignovala na svou pozici v Dozorčí radě NsP Česká Lípa.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login