Detail aktuality

Reakce Libereckého kraje na článek „Z krajské kasy vyplatí statisíce, ale jen někomu“ publikovaný dne 15. 8. v Jabloneckém deníku

15.08.2014 14:48

Liberecký kraj se proti tomuto článku zásadně ohrazuje. Prohlášením proto uvádí poskytnutí dotací z Krizového fondu Libereckého kraje na pravou míru.

Krizový fond Libereckého kraje je účelovou finanční rezervou kraje pro případ vzniku krizových situací. Současně slouží i pro podporu činnosti, respektive materiálního vybavení organizací a služeb působících v oblasti zajištění opatření v krizovém řízení. O tom se může veřejnost, organizace, spolky i média přesvědčit na webových stránkách Libereckého kraje, kde je vyvěšen statut Krizového fondu. V něm je jasně popsáno, jak se fond tvoří a stejně tak, jak lze o příspěvek z Krizového fondu žádat.

Příspěvky z krizového fondu se dle statutu fondu přidělují zásadně na základě předložené žádosti, kterou projedná Bezpečnostní rada kraje, na její doporučení Rada Libereckého kraje a v konečné fázi o přidělení prostředků rozhoduje Zastupitelstvo Libereckého kraje. To v případě těchto příspěvků bude teprve rozhodovat, zda žádosti schválí či nikoliv. Na příspěvek z krizového fondu totiž není nárok. Kdo však žádost nepředloží, nemá možnost příspěvek získat.

Žádosti o dotaci z Krizového fondu LK Libereckému kraji předložily: Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, Český červený kříž – Oblastní spolek ČČK Liberec, Horská služba, o.p.s. – oblast Krkonoše a Jizerské hory, Hovercraft Water Rescue o. s.

Tyto žádosti byly projednány dne 12. června 2014 Bezpečnostní radou Libereckého kraje, která Radě LK doporučila poskytnout požadované dotace Krajskému ředitelství policie Libereckého kraje, Oblastnímu spolku Českého červeného kříže Liberec a Horské službě ČR. Poskytnutí dotace sdružení Hovercraft Water Rescue o.s. nedoporučila. Poskytnutí dotací bude ke schválení předloženo zastupitelstvu Libereckého kraje na zasedání dne 26. 8. 2014.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login