Detail aktuality

Reakce na primátorův výrok v MF Dnes ze dne 22. 6. 2017

22.06.2017 13:36

Vyjádření pana primátora Tibora Batthyányho v dnešní MF Dnes v tom smyslu, že… Kraj se chová k nemocnici destruktivním způsobem.“ je smutným důkazem nepochopení situace ve zdravotnictví z jeho strany.

Pan primátor se bohužel neúčastnil posledního (dlouhodobě plánovaného) jednání dozorčí rady Krajské nemocnice Liberec 20. června. Nemá tak aktuální informace a jako tradičně komentuje problémy bez znalosti širších souvislostí. Tzv. centrovou specializovanou péči nebude v liberecké krajské nemocnici možné dlouhodobě udržet bez spolupráce páteřních nemocnic v kraji a bez investic do nového pavilonu urgentní lékařské péče. Právě proto je užší spolupráce mezi libereckou a českolipskou nemocnicí nezbytná a důležitá a také oboustranně výhodná.

A nic by na tom neměly měnit ani přátelské vztahy pana primátora s některými lidmi z managementu nemocnice, ze kterých nejspíš vyplývají jeho jinak jen těžko pochopitelné útoky na českolipskou nemocnici.

Mediálními výkřiky a vzkazy prostřednictvím facebooku pan primátor svou dlouhodobě nedostatečnou účast na jednáních dozorčí rady bohužel nedožene. 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login