Detail aktuality

Rekonstrukce silnice v Jablonném začne příští měsíc

22.07.2016 8:45

Celkem 14 silničních projektů v celkové výši zhruba 1,7 mld. Kč připravuje Liberecký kraj do Integrovaného regionálního operačního programu. Prvním předloženým a schváleným projektem, na kterém se začne pracovat už v srpnu, je silnice II/270 v Jablonném v Podještědí.

„Modernizací projde úsek od železničního přejezdu v Jablonném v Podještědí po křižovatku se silnicí I/13. Stavba bude také zahrnovat úpravu systému odvodnění a obnovu vodorovného dopravního značení. Práce jsou již nutné, protože komunikace je v nevyhovujícím technickém stavu,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Celková výše výdajů tohoto projektu je 6,5 mil. Kč, z toho dotace činí zhruba 5,5 mil. Kč. K projektu bylo vydáno Rozhodnutí o poskytnutí dotace, které Rada Libereckého kraje na svém jednání dne 19. 7. 2016 odsouhlasila.

„Dalším projektem, pro jehož opravu chceme využít finančních zdrojů z IROPu, je silnice II/273 a její úsek hranice kraje – Okna, který je dlouhý 4,6 km. Projekt je již předložen k hodnocení a počítá se, že jeho náklady budou činit asi 65 mil. Kč,“ dodává hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login