Detail aktuality

Rozlévání hejtmanského vánočního moštu u liberecké radnice vyneslo 9.208 korun. Výtěžek podpoří činnost Hospice svaté Zdislavy

11.12.2023 13:06

Celkem 9.208 korun z dobrovolných příspěvků občanů přineslo v pátek 8. prosince rozlévání vánočního moštu u liberecké radnice. Toho se zúčastnili téměř všichni členové krajské rady: hejtman Martin Půta, statutární náměstek Jan Sviták, náměstkyně Květa Vinklátová, náměstci Petr Tulpa a Zbyněk Miklík a radní Jiří Ulvr, Václav Židek a Vladimír Richter. Peníze obdržel Hospic svaté Zdislavy.

„Vánoční mošt je vyroben z jablek z Hrádku nad Nisou. Jsem rád, že jsme se mohli potkat se spoustou milých lidí. Těší mě, že dobrovolný příspěvek pomůže dobré věci – činnosti Hospice svaté Zdislavy, který se s mimořádnou péčí a laskavostí stará o nemocné v regionu,“ uvedl hejtman Martin Půta. Kromě zmíněného nápoje od hejtmana Martina Půty se podával i Střížovický mošt jablečný. 

Obecně prospěšná společnost Hospicová péče sv. Zdislavy poskytovala v kraji zprvu pouze terénní péči. Prvním krokem k vybudování kamenného hospice byla smlouva s Libereckým krajem uzavřená v září roku 2010. Lůžkový hospic začal fungovat od ledna 2016.

Zařízení našlo zázemí v budově bývalého sirotčince v liberecké ulici U Sirotčince, kterou včetně přilehlých pozemků věnovalo Libereckému kraji statutární město Liberec. Liberecký kraj zajistil financování přestavby objektu se spoluúčastí Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Celkové náklady na stavbu, dodávku technologií a vnitřního vybavení dosáhly tehdy částky necelých 109 milionů korun.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login