Detail aktuality

Rychlost internetu není všude stejná. Hejtman to premiérovi dokládá znaleckým posudkem

14.06.2021 16:49

Na dnešním odpoledním jednání Rady Asociace krajů České republiky s vládou České republiky, předal hejtman Libereckého kraje Martin Půta premiérovi Andreji Babišovi znalecký posudek, který se zabývá způsobem přihlašování o dotace z programu REACT-EU do 98. výzvy Ministerstva pro místní rozvoj (MMR). Systém příjmu žádostí založený také na čase rozporoval Liberecký kraj a podal na MMR předžalobní výzvu.

„Znalecký posudek experta z oboru kybernetiky a výpočetní techniky jasně uvádí, že rychlost v internetovém prostředí prostě není stejná. Z posudku jasně vyplývá, že čím blíž k sobě v rámci online komunikace jsou příjemce a odesílatel a čím méně je mezi nimi různých uzlů, tím je přenos informace rychlejší. Proto není možné, aby jedním z hodnotících kritérií byl čas podání, a to i když to bude kritérium s nejnižší hodnotící váhou. Dlouhodobě tvrdíme, že čas podání žádosti jako součást hodnocení je diskriminační a nedůstojný pro všechny žadatele. Mám proto dobrý pocit z toho, že na dnešním jednání panovala shoda na tom, že klikání nemá být hodnotícím prvkem,“ řekl po schůzce hejtman Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login