Detail aktuality

Senioři se hejtmana ptali na vlaky i přání od Ježíška

17.12.2015 8:06

Předvánoční čas tradičně věnuje hejtman Martin Půta setkávání s obyvateli Libereckého kraje. Ve středu 16. prosince se sešel se seniory Svazu důchodců ČR v libereckém Koloseu. Představil jim uplynulý rok v Libereckém kraji, odpověděl na mnohé dotazy a popřál všem krásné vánoční svátky.

Setkání se neslo ve vánoční atmosféře, na stolech vonělo cukroví, k obědu se podával řízek s bramborovým salátem a nechyběly ani vánoční dárky po ozdobenou smrkovou větvičkou. „Předvánoční setkávání patří k příjemným zastavením v každodenním shonu. Pokaždé pohovořím s lidmi, vyslechnu jejich připomínky i přání a já jim na oplátku přiblížím, co jsme v uplynulém roce udělali,“ řekl hejtman Martin Půta.

Seniorům hejtman představil a rozdal brožuru, která shrnuje rok 2015 z hlediska jednotlivých rezortů Libereckého kraje. Zodpověděl i řadu zvídavých dotazů, mezi kterými rezonovalo zejména téma železniční dopravy z Liberce do Sklářské Poreby, kam začaly od 13. prosince po letech opět jezdit vlaky. Na přetřes přišla i železniční trať z Liberce do Žitavy nebo otázky týkající se nového lůžkového hospice, který v lednu příštího roku zahájí svůj provoz či problematiky domovů důchodců.

Závěrem nechyběly ani otázky se sváteční tematikou, kdy se senioři zajímali o hejtmanova vánoční přání nebo to, jak zvládá předvánoční nákupy a shon.      

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login