Detail aktuality

Silnice II. třídy v Osečné září novotou

15.01.2016 15:18

Rekonstrukce krajských silnic II/278 a II/592 v Osečné jsou dokončeny. Slavnostní otevření stavby, kterou Liberecký kraj realizoval v loňském roce z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury, se uskuteční v úterý 19. ledna v 12:30 hodin na náměstí v Osečné. Přítomni budou hejtman LK Martin Půta, krajský radní pro dopravu, vedení obce, zástupci Krajské správy silnic LK, zhotovitelé, projektanti a další hosté.

Kompletní rekonstrukce v centru Osečné probíhala od září do prosince loňského roku. Na komunikaci II/278 se pracovalo v části dlouhé necelý 1,4 km a součástí byla i rekonstrukce opěrné zdi. Silnice II/592 má zcela nový úsek v délce 248 m.

Město Osečná spolufinancovalo rekonstrukci dvou objektů ve svém vlastnictví, konkrétně se jednalo o opěrnou zeď a část komunikace pro pěší. Příspěvek města činil 836.000 Kč bez DPH.

Stavbu na základě výběrového řízení provádělo sdružení SaM silnice a mosty a.s., a Silnice Žáček s.r.o. za 22.492.846 bez DPH. Liberecký kraj na akci získal dotaci ve výši 85 % ze Státního fondu dopravní infrastruktury.  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login