Detail aktuality

Silnice mezi Polevskem a Práchní už má nový povrch

30.11.2015 17:01

Liberecký kraj dokončil rekonstrukci další silnice ve svém vlastnictví. Zcela nový je úsek komunikace III/26318 mezi Polevskem a Práchní, který je dlouhý 3,4 km. Slavnostní otevření stavby se koná ve středu 2. prosince v 13:00 hodin u kapličky nad Polevskem za účasti hejtmana LK Martina Půty, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, zástupců Krajské správy silnic LK, zhotovitele a dalších hostů.

V rámci rekonstrukce byla provedena úprava odvodnění komunikace, došlo k opravě všech propustků a příkopů. Práce zahrnovaly obnovu nezpevněných krajnic a homogenizaci šířkového uspořádání, včetně pokládky nové asfaltové vrstvy vozovky. Součástí byla i úprava zeleně a následná náhradní výsadba. Na závěr bylo osazeno svislé dopravní značení a provedeno nové vodorovné.

Stavbu prováděla společnost EUROVIA CS, a.s. Celkové stavební náklady po výběrovém řízení činily 27.500.000 Kč s DPH. Na základě méněprací výsledná cena stavby po realizaci činí 25.900.000 Kč s DPH. Rekonstrukce je financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login