Detail aktuality

Silnice v Oldřichově v Hájích získá nový povrch, přibudou u ní chodníky

05.06.2019 16:05

V srpnu letošního roku začne rekonstrukce více než 3 kilometry dlouhého úseku silnice v Oldřichově v Hájích. Celkové náklady na opravu komunikace včetně výstavby nových chodníků jsou 147.548.373,78 korun. Z toho 32 milionů korun uhradí obec Oldřichov v Hájích. Stavba, kterou také spolufinancuje Integrovaný regionální operační program (IROP), by měla být dokončena v roce 2020.

V rámci obnovy dojde k výměně konstrukce vozovky, k opravě odvodnění komunikace, vybudování nové dešťové kanalizace a k výměně šesti stávajících propustků. Součástí stavby bude i nové svislé a vodorovné dopravní značení. Celková délka rekonstruovaného úseku je 3.321 metrů. Během rekonstrukce bude probíhat i dodatečná výstavba veřejných chodníků plánovaná jako samostatná investice obce Oldřichov v Hájích.

„Těší mě, že práce na rekonstrukci doplní i výstavba chodníků podél celého úseku. Zhotovitele stavby jsme vybrali společně s obcí, která vynaložila na opravu nemalou částku ze svého rozpočtu. Jsem za spolupráci s obcí a panem starostou Tichým rád, protože to je pro zlepšení dopravní situace pro obyvatele obce mimořádně důležité,“ uvedl hejtman Martin Půta.

 „Rekonstrukce začne během srpna letošního roku poté, kdy bude dokončena oprava mostu ve Frýdlantu–Větrově. Některé stavební práce si vyžádají úplnou uzavírku provozu, proto řidiči jedoucí do Frýdlantského výběžku budou muset zvolit trasu po státní silnici I/13,“ dodal Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Z dalších staveb spolufinancovaných z IROP běží výběrové řízení na zhotovitele stavby rekonstrukce silnice II. třídy Mimoň–Ralsko, Doksy–Dubá a na výstavbu severozápadního obchvatu města Zákupy. Kraj také připravuje zahájení výběrového řízení na rekonstrukci silnice II. třídy Česká Lípa – Dobranov, kde již došlo k vydání pravomocného stavebního povolení.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login