Detail aktuality

Speciální počítač pro autistické sourozence

21.04.2016 8:49

Hejtman Martin Půta předá v pátek 22. dubna speciální IT zařízení vhodné pro děti s autismem. Počítač sourozencům s poruchou autistického spektra umožní zajímavější a poutavější formu učení se a podpoří tak jejich další rozvoj.

„Rodina z Jeřmanic, která vychovává dva syny s poruchami autistického centra, si zažádala o speciální počítač. Rada Libereckého kraje v rámci osvětové kampaně ʹČesko svítí modřeʹ tento záměr plně podpořila,“ říká hejtman Martin Půta.

Liberecký kraj se zapojil do kampaně „Česko svítí modře“ nejen touto hmotnou podporou, ale také vyjádřil zájem o projekt modrou barvou, která je barvou komunikace. Modře se zbarvila zcela poprvé počátkem dubna budova krajského úřadu i webové stránky kraje.

„Česko svítí modře“ je první projekt platformy NADĚJE PRO AUTISMUS. Jeho cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o problematice poruch autistického spektra (PAS) neboli autismu. Celorepubliková kampaň byla oficiálně zahájena 2. dubna, kdy je OSN vyhlášen Světový den zvýšení povědomí o autismu – WAAD, a trvá až do konce měsíce dubna. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login