Detail aktuality

Společně projedou budovanou Zelenou cyklomagistrálu Ploučnice

04.06.2015 15:42

Zelenou cyklomagistrálou Ploučnice, kterou buduje Mikroregion Podralsko, v pátek 5. června projedou účastníci propagační jízdy na kolech. K cyklistům se přidá i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, a spolu s nimi se vydá po vybraných částech páteřní trasy.

Jezdci mimo jiné projedou Jablonné v Podještědí, podívají se na Markvartický rybník po rekonstrukci a zamíří k zámku Lemberk. Pojedou i přes Janovice a Valdov, kde je čeká výhled na panorama Lužických hor. Na cestu se partneři projektu Cyklomagistrála Ploučnice vydají v 8:45 hodin.

Vytvoření Zelené cyklomagistrály Ploučnice je jednou z priorit Mikroregionu Podralsko. V předchozích letech vznikl úsek z Osečné, přes Hamr na Jezeře, Stráž pod Ralskem až do Novin pod Ralskem. Vloni díky dotaci z dotačního fondu z Programu resortu dopravy Libereckého kraje začaly práce na další části trasy vedoucí z Novin pod Ralskem přes Mimoň, Ralsko, Zákupy s napojením na město Česká Lípa.

Navržená trasa Zelené cyklomagistrály kopíruje tok řeky Ploučnice. Vede od jejích hlavních pramenů v Osečné až do Děčína, kde se Ploučnice vlévá do Labe. Trasa je napojena na cyklotrasu podél Labe a dále tak navazuje na systém tras v Polsku a v sousedním německém Sasku, a to díky spolupráci s Přírodním parkem Žitavské hory. Realizovaná část cyklomagistrály zpřístupňuje nejen cykloturistům atraktivní oblasti Podještědí, Podralska a Máchova kraje. Celková délka cyklomagistrály bude 85 km, z toho část vedoucí Mikroregionem Podralska má měřit 50 km.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login