Detail aktuality

Stará garda dobrovolných hasičů Rynoltice 1 pořádá pro děti na konci srpna Loučení s létem

01.08.2014 12:00

Nově vytvořený spolek Sbor dobrovolných hasičů Rynoltice I pořádá v sobotu 23. srpna od 14 hodin v obci Rynoltice (sluneční stráň před osadou Polesí) kulturní akci pro děti - Loučení s létem 2014.

Touto akcí pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty chtějí pořadatelé dětem z vesnice, z Jitravy a obcí ze širokého okolí, pro malé i větší hasiče, ale i jejich rodičům, dědům a babičkám zpříjemnit blížící se konec prázdnin.
Zároveň chceme navázat na předchozí velmi úspěšnou akci Pohádkový les na konci školního roku, který byl v minulosti vyhlášenou akcí široko daleko,” uvedl za  Starou gardu Vlastimil Kvapil.

A všichni se podle něj mohou těšit na veselou zábavu a kupu soutěží. V úvodu vystoupí s ukázkou domácí malí Soptíci SDH Rynoltice 1 a junioři SDH Rynoltice 1 absolvují netradiční požární útok. Následují závody pro děti i dospělé na dřevěných chůdách  všech velikostí nebo v přetahování lanem, malé i velké povozí ve svých autech AUTO - BORCI Z GARÁŽE,  shazovat  se budou  take maxi kuželky míčem nebo požární hadicí, jezdit na poníkovi a skotačit se bude v zdravotně nezávadné pěně na hašení. Nebude chybět ukázka hasičské techniky, skákací hrad, trampolína a další dětské atrakce, které budou zcela zdarma. Programem provází slovem i hudbou DJ – AFI.

Chystá se rovněž bohaté občerstvení - hasičský guláš, domácí uzené klobásky, neodolatelné palačinky a samozřejmě pivo a  limo. Navíc každé dítě obdrží poukázku na občerstvení zdarma.

Nový hasičský spolek SDH Rynoltice 1 vznikl teprve v dubnu letošního roku.„Chceme vychovávat zejména novou generaci hasičů, kteří by od dětství měli vztah k hasičině jako takové. Aby jednou mohli pokračovat v tom, co tady vybudovali naši dědové a rodiče před námi, pomáhali při mimořádných událostech ostatním občanům a aby i jim záleželo na dění v naší obci,“ vysvětlil některé důvody založení spolku Vlastimil Kvapil, který hodlá společně s kolegy touto akcí přiblížit lidem činnost 20 dospělých a 19 dětí, které zatím sdružují.

Vedle tréninků a účasti v požárních soutěžích, z nichž si již mladí rynoltičtí hasiči přivezli několik vavřínů a dobrých umístění, chtějí na podzim společně s Osadním výborem Polesí vyčistit „koupaliště“ – protipožární nádrž, na návsi v osadě Polesí. Podle předsedy osadního výboru Petra Zázvorky se koupaliště, jak mu pořád říkají, se naposledy čistilo před třemi lety.
„Tehdy se sešlo na brigádu na padesát lidí. Vloni ale po velké vodě přibyla v nádrži spousta bahna, a tak jsme chtěli čistit letos na jaře. Ale  nepršelo a byla obava, že by nebyl  zdroj vody na hašení v případě požáru. I proto teď voda v nádrži bohužel vypadá jako stoka,“ popsal situaci Zázvorka s tím, že se rádi k iniciativě nových rynoltických hasičů připojí a budou s čištěním nápomocni.

„I my jsme bývali až donedávna také jen "stará garda", ale kupodivu, v posledních letech se objevilo docela dost "děcek" - tedy přestřicátníků, kteří mají Polesí rádi jako my, a tak jak doufám, už v tom nebudeme sami,“ uzavřel šéf osadníků z Polesí.

Další informace: Viz http://hasici-rynoltice.mypage.cz/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login