Detail aktuality

Stav nebezpečí pro obec s rozšířenou působností Frýdlant končí dnes v poledne. Situace po víkendových povodních se vrací do normálu 

18.09.2024 13:25

Počínaje dnešní 12. hodinou ruší hejtman Libereckého kraje Martin Půta stav nebezpečí pro ORP Frýdlant. Rozhodnutí bude na úřední desce kraje a v příloze tohoto sdělení. 

Jaké byly výsledky dnešního jednání krizového štábu? 

  1. Obce mají nyní čas na sčítání škod. Podle zákona je to nejpozději do 7 dnů od zrušení platnosti stavu nebezpečí.
  2. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje a dobrovolní hasiči již dokončili téměř všechny odklízecí práce, pomáhají i Silnice LK.
  3. V Libereckém kraji je ve středu ráno situace stabilizovaná a klidná, všechna protipovodňová opatření jsou zpátky ve skladech a probíhá úklid lokalit, kde se toky vylily z koryta.
  4. Nabízenou pomoc od partnerských regionů kraj nepotřebuje a přesměruje ji do Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Hned poté, co bude uspokojen požadavek obcí z Frýdlantska, má Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje souhlas s poskytnutím vysoušečů do jiných regionů.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login