Detail aktuality

Stavby do Soutěže Karla Hubáčka lze nově nominovat až do 7. března

10.02.2021 13:41

Nesnáze spojené s koronavirovou pandemií provázejí letošní ročník architektonické Soutěže Karla Hubáčka. Vzhledem k obtížné situaci posledních měsíců chtějí pořadatelé vyjít vstříc zájemcům o účast, a proto posouvají termín pro podání přihlášek ze 14. února na neděli 7. března tohoto roku.

Přelom roku přinesl řadě potenciálních přihlašovatelů ztížené pracovní podmínky kvůli karanténám a prodloužení termínu uzávěrky přihlášek by jim mohlo vyjít vstříc. „Na území našeho kraje se zajímavým a architektonicky, stavebně i společensky přínosným projektům daří a byla by škoda o ně letošní ročník ochudit,“ uvedl hejtman Martin Půta, pod jeho záštitou se soutěž již tradičně koná.

Současná složitá epidemická situace nepříznivě ovlivňuje stavební ruch. „Pro stavební firmy a architektonické ateliéry je tato přehlídka skvělou možností, jak mohou veřejně prezentovat svou práci. Lidé se tak o jejich schopnostech dozvědí, a když se rozhodnou stavět, třeba se na ně obrátí a zajistí jim tak práci,“ doplnil Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, který nad soutěží taktéž převzal záštitu.

Architektonické klání vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery, jimiž jsou Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci.

Porota, složená ze zástupců kraje a všech dalších partnerů soutěže, udělí ceny ve dvou kategoriích. První je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. Sem lze nominovat novostavby, rekonstrukce, bytové stavby a stavby občanské vybavenosti, průmyslové a technologické stavby, památkové objekty i revitalizované brownfieldy.

Druhou kategorií je Cena junior pro studenty a mladé tvůrce do 30 let, kteří se věnují stavebnictví a architektuře. Jejím cílem je podchytit zájem a ocenit talenty mladé, nastupující generace ve stavebnictví v Libereckém kraji.

Všechny potřebné informace včetně formulářů přihlášek se nalézají na webu https://stavbaroku.lk. Přihlášené stavby a projekty budou k vidění na internetu, kde pro ně bude moci veřejnost také hlasovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login