Detail aktuality

Tiskové prohlášení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty k návrhu volna pro očkované státní zaměstnance

02.08.2021 15:49

„Premiér Andrej Babiš vyzval kraje, aby postupovaly stejně jako Vláda ČR  a poskytly zaměstnancům krajských úřadů a institucí dva dny volna za očkování, a to i zpětně.

Závěr dnešní porady radních Libereckého kraje a ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje je takový, že pro úředníky Krajského úřadu Libereckého kraje volno za očkování navrhovat nebudeme. U příspěvkových organizací a krajských firem bude rozhodnutí na jejich ředitelích. Jako kraj nemůžeme nikomu nařizovat, jak se má v tomto ohledu zachovat.

Osobně vidím největší problém v tom, že vláda vymyslela úlevu, která se týká pouze malé části lidí, a to v situaci, kdy za poslední dva roky dramaticky zadlužila stát. Takovéto volno by ze svých daní navíc zaplatili běžní pracující, podnikatelé a firmy, kterým žádnou podobnou úlevu vláda nedá. Nemyslím si proto, že je vhodné, aby zrovna oni platili volno státním úředníkům a lidem pracujícím ve veřejném sektoru.

Naopak bych rád požádal všechny zaměstnance státu, kteří se nechali očkovat na jaře, aby si volno slíbené vládou nevybírali, protože ho nakonec zaplatí ti, kteří pro stát nepracují. Pokládám postup Vlády ČR za nespravedlivý.“

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login