Detail aktuality

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty

11.04.2024 11:17

„Rád bych předešel spekulacím a spojení s libereckou kauzou. Otevřenost v komunikaci považuji za samozřejmou a férovou. Snažím se ji dvanáct let jako hejtman vždy dodržovat, proto chci i nyní informovat o událostech, které se staly tento týden.

V úterý 9. dubna jsem Policii České republiky podal vysvětlení a poskytoval další součinnost. Neznám obsah jiných skutečností, chci ale veřejně konstatovat, že se jejich dotazy a informace, které mi byly sděleny, nijak netýkají aktuální liberecké kauzy spojené s veřejnými zakázkami na městě a ani osob a firem, které jsou v této souvislosti veřejně zmiňovány.

Podepsal jsem závazek mlčenlivosti, který jsem stoprocentně splnil a dodržel. Ovšem z dotazu, který jsem včera odpoledne obdržel z redakce Náš Liberec a z jejího dnešního článku, je evidentní, že někdo slib mlčenlivosti nedodržel. Odpovědí bych porušil uloženou mlčenlivost, kterou jsem já a mí advokáti zachovali a nadále zachováme.

O situaci jsem dnes dopoledne informoval členy Rady Libereckého kraje.“

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login