Detail aktuality

Tiskové prohlášení hejtmana

01.02.2013 14:19

 

Dnešního dne jsem se prostřednictvím e-mailové pošty obrátil jako statutární zástupce majoritního akcionáře Krajské nemocnice Liberec, a.s. (KNL, a.s.) na všechny členy Zastupitelstva Statutárního města Liberec a zaslal jim kopii mého osobního dopisu ze dne 7. 1. 2013, který byl dne 10. 1. 2013 doručen do sekretariátu primátorky Statutárního města Liberec Bc. Martiny Rosenbergové. Z něj je podle mého názoru naprosto zřejmé, že Statutární město Liberec bylo (prostřednictvím paní primátorky) informováno s dostatečným předstihem o usnesení Zastupitelstva Libereckého kraje přijatém na zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje dne 18. 12. 2012, jež se týká delegování zástupce Libereckého kraje na valnou hromadu KNL, a.s., a návrhů na změny v dozorčí radě této společnosti. Současně bylo tímto dopisem Statutární město Liberec požádáno (jako minoritní akcionář KNL, a.s.) o projednání navržených změn v dozorčí radě na nejbližším příštím zasedání Zastupitelstva Statutárního města Liberec. Dále jsem pro úplnost přiložil i plné znění usnesení                   č. 73/IV/12/ZK přijatého Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 18. 12. 2012 v této věci.

V zaslaném e-mailu konstatuji, že svou část dohody, kterou jsem ústně deklaroval na zasedání Zastupitelstva Statutárního města Liberec dne 13. 12. 2012, považuji za splněnou. Žádnou oficiální žádost o projednání nominace Libereckého kraje do dozorčí rady KNL, a.s., jsem neobdržel, ani jsem na následující zasedání Zastupitelstva Statutárního města Liberec nebyl pozván. Současnou situaci považuji z pohledu stability KNL, a.s. za nešťastnou. Majoritní akcionář (Liberecký kraj) nebude mít po valné hromadě KNL, a.s. možnost kontrolovat hospodaření a fungování této společnosti. Domnívám se, že celou situaci je nutné, a to především s ohledem na zaměstnance KNL, a.s., a obyvatele Libereckého kraje, neprodleně řešit.

 

 

Martin Půta

hejtman Libereckého kraje

(Starostové pro Liberecký kraj)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login