Detail aktuality

Turnovsko – kralupská dráha slaví 150 let od vzniku

03.09.2015 13:27

Nadcházející víkend 5. – 6. září patří oslavám 150. výročí vzniku Turnovsko – kralupské dráhy. Města a obce na trase budou po oba dva dny projíždět zvláštní parní a motorové vlaky, ve vybraných stanicích pořadatelé připravili i doprovodný program. U příležitosti výročí dojde i k představení nové knihy Zdeňka Šindlbauera „TKPE“, kterou v sobotu 5. září, v depu v Turnově, pokřtí v 8:15 hodin hejtman Libereckého kraje Martin Půta. O dvacet minut později se vydá unikátním protokolárním vlakem směrem do Příšovic, kde vlak přivítají lidé v krojích.

Po oba dva dny bude v turnovském depu přichystán bohatý program. V sobotu začne už v 7:45 hodin a potrvá nejméně do 18:00 hodin. Přes den zde průběžně vystoupí Taneční a pohybová škola ILMA, dechová hudba Broďanka nebo Big Band ZUŠ Turnov. Těšit se mohou návštěvníci na výstavu lokomotiv, jízdy po úzkorozchodné železnici, projížďky drezínou, na ukázku bude otevřena dopravní kancelář, veřejnost uvidí i modelové kolejiště a výstavu veteránů. Z turnovského nádraží bude po oba dva dny vozit návštěvníky motoráček.

V průběhu obou dnů pak samozřejmě přijede i celá řada vlaků, např. historický vlak M131.1 Hurvínek (so 10:42), parní vlak, protokolární vlak z Kralup (so 13:45) a následně budou průběžně přes den přijíždět další zajímavé vlaky.

Další program je přichystán pouze na sobotu i v ostatních stanicích na trati - v Loukově u Mnichova Hradiště, Mnichově Hradišti, Bakově nad Jizerou – město, Chotětově, Kropáčově Vrutici, Neratovicích, Kralupech nad Vltavou.

Bližší informace najdou zájemci na internetových stránkách http://www.3100134.cz/. Pořadatelem akce jsou Klub přátel železnic Českého ráje a Kolej-klub. 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login