Detail aktuality

U kulatého stolu se jednalo o obnovení tripartity

26.09.2014 13:42

Jednání u kulatého stolu na téma „Zaměstnanost v Libereckém kraji a řešení problémů v dané oblasti“, uspořádala minulý týden Českomoravská konfederace odborových svazů. Akce, která se konala v rámci projektu „Regiony v centru dění“, se zúčastnili také hejtman LK Martin Půta, ekonomický náměstek Marek Pieter a krajská radní pro školství, mládež a zaměstnanost Alena Losová.

Za Českomoravskou konfederaci odborových svazů byl na jednání přítomen předseda Josef Středula. Mezi účastníky byli zástupci Krajské hospodářské komory, Svazu průmyslu, liberecké Regionální rady odborových svazů a právnička regionálního poradenského centra.

Hejtman Martin Půta chválil spolupráci s odbory a hovořil o obnovení činnosti tripartity. „Naším společným cílem je krajskou tripartitu rozpohybovat. Stojíme za tím, aby byly požadavky vyvážené a rozhodování srozumitelné,“ uvedl hejtman.

Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky, zmínil, že pro místní firmy je důležitá podpora vzdělávání, plánování investičních akcí a zakázek. Také hovořil o koupi budovy bývalého Výzkumného ústavu textilních strojů v Liberci, kde v budoucnu najde kromě tzv. Evropského domu využití i podnikatelský inkubátor.

Alena Losová, členka rady kraje pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti, přiblížila projekt na podporu technického a přírodovědného vzdělávání TechUp, zavádění stipendií, projekty na podporu učebních oborů a vyhledávání talentů.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login