Detail aktuality

Uctít památku padlých vojáků je správné

04.05.2016 14:00

Uctít památku padlých vojáků, kteří bojovali za naši suverenitu a svobodu je určitě správný krok. A je mi opravdu jedno, pod jakou vlajkou naši osvoboditelé proti nelidskému režimu hitlerovského Německa válčili.

To kdo s kým slaví výročí, je ve svobodné zemi jeho volba a naštěstí tu volbu stále máme. Osobně jsem si vybral setkání s českými válečnými hrdiny, kterých už bohužel žije tak málo a navštívil jsem dva přímé účastníky a hrdiny českého protifašistického odboje. Minulý týden hrdinu od Tobruku brigádního generála Stanislava Hněličku a nyní generálporučíka Jaroslava Klemeše, radistu vojenského velení Pražského povstání, které si připomínáme zítra. Mimochodem oba pánové, jimž je úctyhodných 94 let, patřili k těm, kteří podle komunistů bojovali na špatné straně a oba na tu nespravedlnost vzpomínají, snad se nám podaří podobné křivdy neopakovat.

Na Den vítězství, v neděli 8. května, se jako tradičně zúčastním vzpomínkových akcí v Liberci, položit květinu nebo tiše vzpomenout může na mnoha místech v Libereckém kraji každý, komu není minulost naší země lhostejná.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login