Detail aktuality

Události uplynulého týdne v Libereckém kraji a očekávané akce v nastávajících sedmi dnech

01.07.2013 15:21

 Co se událo:

23. 6. Náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová se stala novou mistryní světa v kvadriatlonu - sprintu. V Týně nad Labem vyhrála přesvědčivě a zopakovala tak vítězství z roku 2001, tenkrát však ve středním kvadriatlonu.
25. 6. Vzhledem k zhoršující se předpovědi počasí ČHMÚ svolal hejtman LK Martin Půta Povodňovou komisi Libereckého kraje. Konstatoval, že jednání bylo zejména preventivní, neboť povodňové komise jednotlivých obcí a ORP pracují stejně jako před třemi týdny spolehlivě a podle všech protipovodňových pravidel.

25. 6. Přestřižením pásky byla slavnostně uvedena za účasti hejtmana a jeho náměstka Josefa Jadrného do provozu kotelna na výrobu tepla z biomasy v Oldřichově v Hájích. Investorem byla obec, která bude také kotelnu provozovat.

25. 6. Konalo se 6. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje v roce 2013. Na pořadu jednání bylo 66 bodů. Mimo jiné Zastupitelstvo schválilo dotaci pro město Liberec na stavbu přeměny lázní na Oblastní galerii ve výši 28 mil. Kč.

26. 6. Začala výstava Město – Pokrok – Umění v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Společně ji zahájil hejtman LK Martin Půta a Bernd Lange, zemský rada zemského okresu Görlitz. Potrvá do 31. Července.

27. 6.  V Oldřichově v Hájích, Středisku ekologické výchovy LK, se sešli výrobci regionálních produktů. Certifikáty značky Regionální produkt Jizerské hory a Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj obdrželo podle radní Ivany Hujerové 23 výrobců.

27. 6. Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou, U Sila, v Liberci uspořádal první akcí v rámci Kulturního léta seniorů 2013. V přírodním divadle Domova vystoupili Taneční orchestr Celestýnka, Václav a Jan Neckářovi, krajský radní pro sociální věci Petr Tulpa a jeho host z umělecké školy Jablonec n. Nisou Vít Rakušan, folkař Jan Vopařil a zpíval i ředitel Domova Miloslav Vodrážka.

28. 6.  Hejtman LK Martin Půta pokračoval v pátek v pravidelných setkáních se zastupiteli obcí a měst a občany Libereckého kraje.  Absolvoval návštěvu Domova důchodců v Jindřichovicích pod Smrkem, Dětského domova Větrov ve Frýdlantě, Nemocnice Frýdlant, setkal se se starosty Frýdlantska a besedoval s občany ve frýdlantské restauraci Beseda.

28. 6. V rámci projektu "Chrastava, Skalice a Bertsdorf-Hörnitz - hasiči společně proti přírodním živlům" získali dobrovolní hasiči ve Skalici u České Lípy novou hasičskou cisternovou automobilovou stříkačku TATRA CAS20-S2R. Navíc pořídili v rámci tohoto projektu také rekonstrukci hasičárny v hodnotě 6.205.000 korun.

 

Co se bude dít v následujících sedmi dnech

3. 7. Krajský úřad Libereckého kraje a KLUB 7.65 - Klub lidí, kteří nechtějí dělat tuctové fotografie, zvou na členskou výstavu fotografií nazvanou AUTOPORTRÉT ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci.

Vernisáž se uskuteční v 16. hodin za účasti Vladimíra Mastníka, člena Rady LK.

Víte že, vody jsou z území kraje odváděny do tří řek? Západ kraje tvoří povodí Ploučnice, východ kraje leží v povodí horního Labe a sever se nachází v povodí Odry (Nisy).

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login