Detail aktuality

Ulice České mládeže bude zprůjezdněna v pátek 5. října od 16 hodin

05.10.2018 12:39

V pátek 5. října od 16 hodin bude zprůjezdněna Silnice III/2784 Liberec v ulici České mládeže. Jedná se o hlavní cestu do liberecké průmyslové zony Jih. Provoz tak začne o osm dní dříve oproti původnímu termínu dokončení dne 13. října 2018. 

„Jsem velice rád, že se podařilo zprůjezdnit zrekonstruovanou silnici s osmidenním předstihem oproti plánovanému termínu dokončení 13. října. Touto cestou bych rád poděkoval všem, kteří se na stavbě podíleli. K předčasnému otevření silnice by nemohlo dojít bez spolupráce mezi Krajskou správou silnic Libereckého kraje, Dopravním inspektorátem Policie České republiky, dopravními podniky či odborem dopravy a stavebním úřadem libereckého magistrátu. V neposlední řadě patří velké poděkování i zhotoviteli stavby firmě Porr a. s.,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Ulice České mládeže je najzatíženější krajskou silnicí v Liberci. „Původní termín úplné uzavírky provozu byl 13. října 2018, ale zejména díky velkému pracovnímu nasazení a dobrému počasí bude provoz obnoven s několikadenním předstihem,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Bez dopravního omezení budou dále pokračovat práce na objízdných trasách. Na významné dopravní spojnici do průmyslové zóny JIH došlo k rekonstrukci dvou okružních křižovatek, k obnově dopravního značení a odvodnění. V rámci stavby byl položen nízkohlučný asfalt, který přispěje ke snížení hluku a vibrací z projíždějící dopravy. Celkové náklady na rekonstrukci úseku v délce 1.131 metrů činily 40,8 milionu korun.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login