Detail aktuality

V areálu Skelná Huť v Ralsku odstartoval Lesnický den

20.06.2014 14:30

Tradiční setkání všech přátel lesa a myslivosti „Lesnický den“, které pořádají Vojenské lesy a statky ČR, s. p., divize Mimoň, probíhá dnes a v sobotu 21. června v areálu Skelné Huti v Ralsku. Pátečního slavnostního zahájení se zúčastnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta a náměstek pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný.

„Rád bych poděkoval všem, kteří se o lesy v oblasti Ralska starají. Právě díky jejich péči je zdejší příroda nádherná a jen minimálně ovlivněná působením člověka. Myslím si, že Lesnický den je největší akcí pro širokou veřejnost, která se o tomto víkendu koná v Libereckém kraji. Doufám, že sem zavítají tisícovky návštěvníků, jako tomu bylo třeba v loňském roce,“ uvádí hejtman Martin Půta.

V areálu Skelná Huť je připravena výstava lesní techniky, prezentace firem pracujících v lesním hospodářství a dřevozpracujícím průmyslu, ukázky prací v lesních porostech i na volné ploše. Po oba dva dny mohou návštěvníci shlédnout tradiční výstavu loveckých trofejí ulovených v honitbách VLS ČR, s. p., divize Mimoň a také výstavu význačných trofejí ulovených v uplynulé lovecké sezóně ve všech honitbách VLS ČR, s. p.

V sobotu bude připraven doprovodný program Lesnického dne 2014, např. soutěž v hodu oboustrannou sekyrkou, přehlídka loveckých psů, ukázky sokolnictví nebo leteckého hašení lesních požárů. Chybět nebudou prodejní a lesnické stánky s mysliveckou tematikou.

38. Lesnický den doprovází Mistrovství ČR v práci s motorovou pilou – Pohár VLS a také profesní soutěž Operátor vyvážecích souprav. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login