Detail aktuality

V Brništi se uskutečnil již 2. ročník Festivalu Jurt

05.08.2014 9:30

V sobotu 2. 8. se v Brništi konal již 2. ročník Festivalu Jurt. Tentokrát na téma „Život v zahradě“. Festival pořádal Podralský nadační fond ZOD, Krásná Jurta a saské Naturschutzzentrum Oberlausitzer Bergland se sídlem v Neukirchu, za podpory dalších partnerů a mediálních partnerů.

V Brnišťském Zátiší na návštěvníky čekalo 12 jurt, ve kterých probíhaly přednášky a workshopy pro malé i velké návštěvníky. Mimo „Adopce lososů“, muzikoterapie, ukázek masáží pro celou rodinu, mohli návštěvníci vidět i názornou a praktickou ukázku toho, jak se v jurtě žije. Mohli si zacvičit tai-či, zajít do dětského koutku nebo na pohádku. V dětském koutku se konalo mnoho aktivit výtvarných a tvořivých a děti mohly navštívit i slámové bludiště nebo lézt na strom jako horolezci.

V tento den proběhlo i slavnostní otevření Ekocentra Brniště. Slavnostní pásku přestřihli stejní lidé, kteří loni poklepávali na základní kámen. Mohli jsme tedy vidět v akci hejtmana Libereckého kraje Martina Půtu, náměstka hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Josefa Jadrného, Ing. Petra Kubíčka (předseda představenstva ZOD Brniště a.s.), Wolfganga Reiche (ředitel partnerského Naturschutzzentra v Neukirchu), starostu obce Brniště Ivana Pastorka a starostu obce Neukirch Gottfrieda Krause.

V Zátiší mezitím pokračoval festival, na podiu se střídali hudební interpreti. Mezi nimi jsme mohli vidět Janu Vébrovou, seskupení „Spolčení hlupců“ či hlavní hvězdy večera „České srdce“.

Atmosféra akce byla dle ohlasů zúčastněných úžasná. Díky všem našim dobrovolníkům a partnerům za pomoc a podporu. A samozřejmě i všem zúčastněným, návštěvníkům a hostům. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login