Detail aktuality

V kavárně Pošta byli oceněni policisté za záchranu lidského života

01.06.2017 11:00

Policisté z obvodního oddělení v Mimoni prap. Luboš Fotr a pprap. Tomáš Horáček použili defibrilátor v jejich služebním vozidle a svým rychlým zásahem přispěli k záchraně života 76letého muže.

V historických prostorách kavárny Pošta na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje byli včera za záchranu lidského života oceněni. Za přítomnosti médií z rukou krajského ředitele plk. Vladislava Husáka převzali ocenění v podobě peněžitého daru. Policistům přišel osobně poděkovat i hejtman Libereckého kraje Martin Půta a ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Vladimír Hadač.

Letos v březnu Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje ve spolupráci s Libereckým krajem spustila projekt "AED pro Liberecký kraj", v rámci kterého nyní disponují policisté, ale také dobrovolní nebo profesionální hasiči v kraji celkem 36 automatickými externími defibrilátory (AED). Jedná se o život zachraňující přístroje nezbytné pro obnovu srdeční činnosti. Zdravotníci policisty i hasiče připravili na to, jak s přístroji zacházet. Liberecký kraj na nákup defibrilátorů poskytl dotaci 2.050.000 Kč. Od března byly použity už v 21 případech.

„Tento případ je jasným důkazem toho, že 2 miliony korun, které jsme poskytli na nákup celkem 36 defibrilátorů, jsou dobře a účelně vynaložené peníze. Děkuji policistům a iniciátorům tohoto projektu," říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta. "Od některých starostů jsem již zaznamenal vlastní iniciativu, že chtějí defibrilátory pořídit i strážníkům městských policií, " dodává.

Celá TZ: http://www.policie.cz/clanek/v-kavarne-posta-byli-oceneni-policiste-za-zachranu-lidskeho-zivota.aspx

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login