Detail aktuality

V kraji se jezdí po dalších kompletně zrekonstruovaných silnicích

27.10.2015 15:36

Liberecký kraj dokončil další rekonstrukce silnic financovaných z ROP Severovýchod. Zbrusu nový povrch mají komunikace II/282 Loktuše - Loučky a II/286 Horní Mísečky. Jejich slavnostní otevření se koná ve čtvrtek 29. října za účasti hejtmana LK Martina Půty, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, zástupců Krajské správy silnic LK a dalších hostů.

Na silnici II/282 Loktuše – Loučky se pracovalo v úseku dlouhém 2,8 km, od křižovatky se silnicí II/283 Na Špici směrem na Koberovy. Stavební práce zahrnovaly rekonstrukci obrusné a ložné vrstvy vozovky. V celém úseku došlo k odstranění původního asfaltového krytu a jeho nahrazení novou zesílenou ložnou a obrusnou vrstvou. Součástí stavby bylo rovněž vybudování autobusových zastávek v obci Vesec, výstavba chodníků, obnova krajnic a propustků, úprava zeleně, kompletní výměna svislého dopravního značení, provedení nového vodorovného dopravního značení a doplnění svodidel.
V současné době je celý rekonstruovaný úsek na základě souhlasu o předčasném užívání plně využíván motoristy. Stavbu na základě výběrového řízení prováděla společnost STRABAG a.s. za 21,5 mil. Kč bez DPH, z toho 2 mil. Kč jsou neuznatelný výdaj za vícepráce hrazený z rozpočtu Libereckého kraje.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 29. října v 10:00 hodin, sraz je v prostotu křižovatky „Na Špici“.

Kompletní rekonstrukcí prošla také přístupová komunikace II/286 do Horních Míseček. Pracovalo se v úseku dlouhém více než 2 km z Dolních Míseček k parkovišti v Horních Mísečkách. Silnice má nyní nový povrch a svodidla a obnovených 16 propustků. Po levé straně vozovku lemuje přídlažba ze žulových kostek a betonový obrubník.
Stavbu na základě výběrového řízení prováděla společnost STRABAG a.s. Náklady ve výši téměř 35 mil. Kč bez DPH byly ve 100% hrazeny z dotací, neuznatelné výdaje této stavby pak z rozpočtu  Libereckého kraje.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 29. října v 12:00 hodin, sraz je na parkovišti u chaty Mísečky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login