Detail aktuality

V Krajské vědecké knihovně v Liberci začala výstava Město – Pokrok – Umění

27.06.2013 17:39

 

Zemský okres Görlitz uspořádal v květnu roku 2012 spolu se spolkem Europahaus Görlitz mezinárodní plenér s cílem představit region Horní Lužice – Dolní Slezsko umělcům z různých evropských zemí. Téma setkání: „Město-Prostor-Umění“.

Včera na vernisáži děl z této akce zahájili hejtman LK Martin Půta a Bernd Lange, zemský rada zemského okresu Görlitz, za účasti náměstkyně hejtmana LK Hany Maierové, ředitelky KVK Blanky Konvalinkové a dalších hostí.

„V Görlitz existuje velké množství památek, stavby z období pozdní gotiky, renesance, baroka, secese i moderní doby. Město se chystá k podání žádosti o titul “Světové dědictví“ v UNESCO.

Umělci z Německa, Lotyšska, Polska, Portugalska, Švýcarska a České republiky měli během setkání možnost shromáždit podněty pro svou uměleckou práci, která je nyní představena na putovní výstavě v Krajské vědecké knihovně v Liberci,“ řekl Bernd Lange v úvodu vernisáže.

„Je nám potěšením, že výstava zavítala do Krajské vědecké knihovny, kterou jako kraj zřizujeme a která je symbolem porozumění a spolupráce nejen v Euroregionu Nisa,“ řekl mimo jiné hejtman.

Výstava podle landráta postupně navštíví všechny země, ze kterých umělci pocházejí. Do Liberce přichází z Polska a po skončení se přestěhuje do Portugalska. Na výstavě je možné spatřit nejen obrazy a grafiky, ale i trojrozměrné předměty a plastiky a je doplněna podrobným tištěným průvodcem.

Výstava potrvá do 31 července.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login