Detail aktuality

V Libereckém kraji začalo Mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice

18.08.2015 15:12

Orientační cyklisté z různých koutů světa v těchto dnech soutěží v Libereckém kraji. V termínu od 14. do 23. 8. 2015 bojují o tituly v závodech Mistrovství světa a juniorském mistrovství světa MTBO v orientační cyklistice, které v pondělí odstartoval zahajovací ceremoniál. Sportovce pozdravil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Všem účastníkům přeji hodně štěstí v soutěžích a doufám, že si najdou i čas na poznávání našich měst, v nichž se závody konají,“ popřál závodníkům hejtman. Do Libereckého kraje přijelo na tři sta padesát sportovců z 29 zemí světa, například ze Slovenska, Ruska, Švédka, Velké Británie, Ukrajiny, ale i vzdáleného Japonska nebo Spojených států amerických a dalších zemí. Nechybí ani reprezentanti České republiky.

Dnes začaly soutěže na krátkých tratích v Jablonci nad Nisou, zítra jsou na programu sprinty na turnovském atletickém stadionu. V pátek a sobotu se přestěhují závodníci do Liberce, kdy je ve Sportovním areálu ve Vesci čekají nejprve klání na dlouhých tratích a v závěru podniku štafety.

V sobotu 22. srpna proběhne v rámci soutěží i charitativní akce Nadace ČEZ „Pomáhejte pohybem“ a Trial-O – orientační závod pro handicapované. Fandit mohou přijít diváci do areálu ve Vesci již od 10 hodin.

Pořadatelem Mistrovství světa MTBS je Český svaz orientačních sportů a sportovní klub Slavia Liberec orienteering. Informace o průběhu akce i programu najdou zájemci na www.wmtboc2015.cz.  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login