Detail aktuality

V Mimoni bude slavnostně otevřen nový kruhový objezd a zrekonstruovaný průtah městem

23.09.2014 8:19

Slavnostní otevření stavby financované z Regionálního operačního programu NUTS II “Mimoň – humanizace průtahu II/268 a OK Tyršovo náměstí“ se uskuteční ve čtvrtek 25. září 2014 v 9:00 na Tyršově náměstí.

Události se zúčastní hejtman Libereckého kraje Martin Půta, krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, ředitel Krajské správy silnic LK Jan Růžička, starosta města Mimoň František Kaiser, za zhotovitele technický vedoucí oblasti Sever Strabag a.s. Jiří März a ředitel odboru rozvoje a investic Severočeské vodárenské společnosti David Votava.

Projekt řeší rekonstrukci komunikace II. třídy od náměstí ČSLA, a to včetně mostu přes řeku Ploučnici, ulici Husovu, novou okružní křižovatku na Tyršově náměstí a ulici Pražskou až k železničnímu přejezdu směrem na Mnichovo Hradiště. Uvedená komunikace II/268 zajišťuje průtah městem od České Lípy do Mnichova Hradiště k dálnici na Prahu.

Součástí projektu (za finanční spoluúčasti města Mimoň a Severočeské vodárenské společnosti) bylo vybudování nových zálivů pro zastavení a stání, chodníků, inženýrských sítí, veřejného osvětlení a provedlo se odvodnění komunikace. Dále se podařilo zrekonstruovat a osadit historické sochy na Poštovním mostě, nakoupit nové autobusové zastávky a provést nové vegetační úpravy po celé trase dotčeného úseku komunikace.

Stavební náklady činily 64,5 mil. Kč bez DPH. Projekt je financován z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod v oblasti podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury“, kdy 85% uznatelných nákladů je hrazeno z prostředků EU a zbývajících 15% nákladů je kryto z rozpočtu Libereckého kraje. Částka zahrnuje také finanční podíl města Mimoň a SVS, který není hrazen z prostředků EU.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login