Detail aktuality

V Ralsku vzniká nová výrobní hala, v budoucnu nabídne až 300 pracovních míst

27.11.2014 8:21

Výrobce kovových dílů pro automobilový průmysl, společnost KV Final, staví v Ralsku novou výrobní halu.  Už v polovině příštího roku by zde mělo být zaměstnáno 90 lidí, v budoucnu nový závod nabídne až 300 pracovních míst.

Za účasti jednatele firmy Oldřicha Vlčka, hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, jeho náměstka Josefa Jadrného, starosty Ralska Miroslava Králíka a dalších hostů, bylo v úterý 25. listopadu poklepáno na základní kámen. Ti pak společně v areálu zasadili národní strom, lípu srdčitou. Podle jednatele firmy KV Final má Ralsko pro investory dobře připravenou průmyslovou zónu, což byl jeden z důvodů výběru této lokality pro výstavbu výrobní haly. Také si chválil spolupráci s městem.

„Oceňuji, že zde česká regionální firma staví výrobní halu. Nové pracovní příležitosti mohou do Ralska přilákat další obyvatele,“ řekl hejtman Martin Půta při příležitostí zahájení výstavby. Dodal také, že kraj pracuje na zlepšení dopravního spojení, které je pro rozvoj podstatné. „V současné době připravujeme výběrové řízení na projektanta silnice II/268 z Mimoně na hranici kraje.“

Ralsko je s rozlohou 171 km² po Praze, Brně a Ostravě čtvrtým největším městem v Česku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login