Detail aktuality

Vedení kraje zavítalo na VOŠ sklářskou a Střední školu v Novém Boru

29.04.2013 15:54

 

Po únorové návštěvě SUPŠS v Kamenickém Šenově zavítala minulý týden radní pro školství Alena Losová na VOŠ sklářskou a Střední školu v Novém Boru.

K návštěvě školy a k diskuzi se zaměstnanci pozvala i hejtmana LK Martina Půtu.

V průběhu návštěvy si společně a s ředitelkou školy Ilonou Jindrovou prohlédli školní huť.

‚Školu jsem v minulosti několikrát navštívila, ve sklářské huti jsem obdivovala práci sklářských mistrů a žáků školy při Skleněné noci, kterou škola organizuje a je hojně veřejností navštěvovaná. Je dobře, že žáci a škola umějí prezentovat svou dobrou práci. Určitě i letos bude Skleněná noc přehlídkou umu a dovedností našich žáků i učitelů, takže už nyní na ni všechny zájemce zvu,“ řekla Alena Losová.

V diskusi s pedagogy a zaměstnanci školy seznámila účastníky s návrhem ministerstva školství na změnu financování regionálního školství a vyjádřila obavy, zda připravovaná reforma neohrozí existenci odborných škol.

K tomu se vyjádřil i hejtman Martin Půta: „Je asi všem jasné, že nějaká změna ve financování školství musí nastat, ať ji nazýváme jakkoliv. Naším hlavním úkolem je kvalita a dostupnost vzdělávání.“

Oba pak ředitelka školy Ilona Jindrová provedla areálem domova mládeže, za který se opravdu škola nemusí stydět a v budově v Revoluční ulici si prohlédli ateliéry a odborné učebny desingu, rytí, broušení a dalších technik úpravy skla.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login