Detail aktuality

Vernisáž 2. ročníku výstavy fotografií z vojenských misí „Ten druhý život“

04.08.2017 14:20

V úterý 8. srpna 2017 ve 14.00 hodin se v libereckých dolních kasárnách uskuteční slavnostní vernisáž druhého ročníku výstavy fotografií z vojenských misí „Ten druhý život“. Vernisáže se zúčastní hejtman Libereckého kraje Martin Půta, regionální poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, váleční veteráni a další zástupci Ministerstva obrany, Armády ČR, Integrovaného záchranného systému a územní samosprávy.

Také v případě letošního ročníku výstavy fotografií jde o putovní výstavu, která se do 5. listopadu 2017 představí ještě ve městech Vyškov, Ústí nad Labem a Pardubice. Záštitu nad libereckou výstavou převzal ministr obrany České republiky Martin Stropnický a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Základní myšlenka výstavy zůstala stejná - přiblížit návštěvníkům činnost novodobých válečných veteránů a působení Armády ČR v zahraničních operacích. V letošním roce se představí noví autoři z řad příslušníků Armády ČR, rotný Radek Venglář, nadporučice Gabriela Horáková, rotmistr Josef Spurný, nadpraporčík Jiří Švejda a kapitán Jan Czvalinga.  Doplní je snímky profesionálních fotoreportérek Jarmily Štukové a Lenky Klicperové.

Výstava bude letos doplněna také vydáním samostatné knihy, která bude obsahovat, mimo jiné, příběhy, rozhovory a fotografie s tématem působení českých vojáků v zahraničních operacích po roce 1990.

Slavnostní zahájení výstavy v Liberci bude doplněno prezentací vojenské techniky a dynamickou ukázkou činnosti armádních chemiků.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login